SCOPE - A JÖVŐ

Ha szabaddá akarsz válni…
Ha imádod a vadont…
Ha valami újra vágysz…
Ha mindig gondot jelent a pakolás…

A Scope termékcsalád egy igazán új irányba vezet Téged! A termékek tervezésénél a fő szempontot a mobilitás adta! Merj váltani, ha eredményekre vágysz!

Ha odébb kell állnod a jobb fogás kecsegtetése végett, akkor ne fogd vissza magad! A termékek úgy lettek tervezve, hogy minél kisebb helyet foglaljanak, ezzel megkönnyítve a pakolást!

A Scope mint név egy igazán nagy termékcsaládot takar:

  • Sátrak – Ernyők
  • Ágyak – Kiegészítőik
  • Horgászbotok – Botzsákok
  • Hátizsákok – Kistáskák
  • Halvédelmi eszközök

A Scope termékcsaládon belül 2016-ban egy új irány indult útnak! Ez a Black Ops!

A már közismert fogalomként a legek legjobbja az “Elit Alakulat” azaz Black Ops nem véletlenül kapta ezt a nevet. Az ezzel a névvel ellátott Scope termékek kiemelkedő minősége a felhasznált anyagoknak és a pontos tervezésnek köszönhető! Fedezd fel a különbséget. Ha sokat horgászol, és a cuccaid nagy igénybevételnek vannak kitéve… Akkor ne keress tovább!

BLACK OPS

SCOPE – Tekints a jövőre!

SCOPE TÖRTÉNELEM

Kezdetben az ember vadászó életmódot folytatott. Az úgynevezett civilizáció több ezer éve háttérbe szorította ezt az alapvető, genetikai tulajdonságot. De néhányunkban a vadászat iránti vágy még mindig ég. És a vadászat az alapgondolata Kevin Nash pontyhorgászatának.

Ahelyett, hogy kempingezve, lesben állva várná, hogy a hal megérkezik, sokkal biztosabb és gyorsabb alternatívát választ a préda becserkészéséhez. A vadász feléled benned, tudatára ébredsz a környezetednek, és a természetre ráhangolódva a lopakodás és a rejtőzködés ösztönné válik, a távolságokat pedig könnyebben, fárasztó felszerelések nélkül teszed meg.

Egy Forradalom Hajnalán

A botok és a táskák kisebbek lettek hátrányos következmények nélkül, sőt ez óriási előnyökkel jár. A Scope elindított egy forradalmat a horgászcikkek piacán, és egyre több horgász jön rá arra, hogy a 2,7-3 méter hosszúságú botok nem csak cserkelésre valók.

Minden olyan feladatot meg tudsz oldani egy 2,7 méteres bottal, amit egy 3,6-3,9 méter hosszúságúval lehet, sőt sok esetben sokkal többet is. A Scope mobilitást és kompaktságot tükröző alapgondolata most a fő szempont számunkra a jövő fejlesztéseit illetően.

Néha leragadunk a régi úton, és nem látjuk a fától az erdőt.

Kevin rájött, hogy ez történt a pontyozó botok terén is az elmúlt évek során, mialatt az extrém távolságok elérése után sóvárgunk, amelyre a valóságban ritkán van szükségünk. Az 1990-es években nem csak a méret csökkentésében rejlő előnyre, hanem annak örömére is rájött amikor a három horgászbotját kicserélte 2,7 méteres cserkelő botokra. A 4 unciás bolt rig végszerelékkel és PVA zsákkal sokkal egyszerűbbnek találta a szükséges precíz dobások kivitelezését a túlparti fák alá, és a halak fárasztása is álomszerű volt.
Kevin sokkal jobban tudta uralni a felszerelést, és megdöbbentette az a távolság, amelyre képes volt dobni. A legnagyobb távolság, amelyre dobnia kellett, kb. 110 méter volt, és a 2,7 méteres bottal ezt könnyedén teljesítette.Akkor miért vette ismét elő a 3,60-as botokat?

Néhány éve jött a kihívás, amikor egy új vizen horgászott, amely partja körbe a három mérföldet is elérte és Kevin az indák és nádfalak között kalandozott, a 2,7 méteres bot emléke visszatért. A heuréka pillanat akkor következett be, amikor eszébe jutott a botnyél lerövidítésének ötlete. Így született meg a Scope. Kevin készítette a legszebb bottáskákat, és most már képes volt a velük a tüskés aljnövényzet felett gond nélül elhaladni. A bot teljesítménye egy dolog, de a szállítási hossza, és az, hogy a felszerelésünk mérete csökkenthető, valóban hatalmas előnyt jelent.

Most már nem kell kombi autó vagy kisbusz a felszerelés szállításához, sőt talicskára sincs többé szükség és még a lopástól sem kell tartanunk.
A Scope elfér az autó csomagtartójában, rejtve a kíváncsiskodó szemek elől, és egy mozdulattal használatra késszé tehető. A felszerelés méretének csökkentése sokkal könnyebbé és gyorsabbá teszi a pontyok követését, és még ebédszünetre is marad időnk.

Egy park tó partján ülve és szendvicset falatozva észrevettél egy táplálkozó halat?Vedd elő a Scope-ot, és fogd meg!

Kevin Nash

A Scope nem csak a komoly pontyhorgász számára megfelelő választás, de a világ minden táján, horgászhatunk vele olyan különleges fajokra, mint a sügér, harcsa vagy éppen a cápa.

A Scope egy életstílus.

Kevin kezdetben a 4,5 librás, 2,70-es Scope botot spod botnak szánta, de aztán felfedezte a botok fantasztikus érzékenységét. Ez a bot kiváló a meder feltérképezésére, hiszen a 3,6 méter hosszúságú botok jelentősen kevésbé adják át a meder egyenletlenségeit, amelyek egy 4,5 librás 2,70-es Scope bottal meglepően jobban érezhetőek. Azt jósoljuk, hogy a marker botok jövőjében ez a trend fog érvényesülni, emellett így kiváló botok készíthetők olyan nehéz feladatokra is, mint a csuka- vagy sügérhorgászat.

Scope – A jövő horgászai számára

Ha világjáró vagy, akkor a Scope botoknak köszönhetően a rövid csomaggal könnyebb az utazás és a bot teljesítményének csökkenésétől sem kell tartani nem úgy, mint a teleszkópos, vagy a sok tagból álló travel botok esetében. Ezt a gondolatot erősítve dobtuk piacra a 180 centiméteres Scope botot, amely szétszerelve csupán 74 centiméter hosszúságú.

Különösen büszkék vagyunk az új Scope hátizsákra, amelyet Kevin Nash alapos munkával tervezett és tesztelt a nomád horgász példájával a fejében. A különleges, könnyű súlyú aluminium váz biztosítja, hogy a táska kíméli a horgász hátát a teljes megtámasztásnak és a szellőzésnek köszönhetően. A horgászok megértik, hogy a Scope botok nem csak rövid távolságokba történő horgászatokra készültek, hanem a nagy távolságok elérésében is hatásosak, ezért örömmel jelentjük be az egy- és kétbotos Scope Big Bit Rod Skins bottáskák megjelenését.

Végül figyelmünket a sátrak felé irányítottuk, és most a rövid túrákat kedvelő horgászok az időjárás elleni védelem terén is kamatoztathatják a Scope alapgondolatát. Az S-Pod könnyű és rendkívül kompakt. Apró méretű, ám mégis elég belső térrel rendelkezik a horgász és felszerelése számára. Minden időjárási körülmény esetére védelmet biztosít, és gyorsan lebontható. Így gyorsabban továbbállhatunk a “vadászat” során.

SCOPE MAGA A STÍLUS!

KEVIN NASH - SCOPE

A FEJLŐDÉS NEM ÁLL MEG!

Négy évvel ezelőtt egy egyszerűnek tűnő újítás szétrobbantotta a bilincseket. Az akadályoztatásból eredő frusztráció eltörlődött és újjáéledt a vadászösztön azzal a felismeréssel, hogy eddig be voltunk zárva a börtönünkbe! A doktrína, hogy a jelenlegi társaink keresik a saját hasznukat. Az ethosz lényege és a szenvedély elveszett. A törekvést a teher váltotta fel. Végül Kevin bevallotta az igazságot.

Nem élvezte többé, akaratlanul a befolyása alá került. Ez nem volt pontyhorgászat többé! Ő inkább csak követte mintsem, hogy vezette volna de mindenek előtt elvesztette a szabadságát Az igaz pontyhorgász etosza elveszett, a szenvedély pedig felhígult. A vadászösztönt felváltotta a csapda.

Ez mind megváltozott a botokkal

Kevin Nash ismét egy pontyhorgásszá változott! A terhet megszűntette a mobilitás, a szenvedély és a keresés iránti vágy is visszatért. Ezzel megjött az energia is, visszatért az elkötelezettség és természetesen ezt eredmények is követték Megszületett a Scope, a legnagyobb változás a pontyhorgászatban évtizedek óta Az emberek megértették, hogy a 9 és 10 láb hosszú pontyozó Scope botok mire valók A mobilitás, a használhatóság és a sokoldalúság felfedezése.

A szó gyorsan terjedt és a pontyhorgászok az Egyesül Királyságban és Európában felismerték az újítást amint csatlakoztak a lázadáshoz. Az ötletek és a vágyak felismerésre találtak, és így elégedetté tettük a követőinket!

Nem élvezte többé, akaratlanul a befolyása alá került. Ez nem volt pontyhorgászat többé! Ő inkább csak követte mintsem, hogy vezette volna de mindenek előtt elvesztette a szabadságát Az igaz pontyhorgász etosza elveszett, a szenvedély pedig felhígult. A vadászösztönt felváltotta a csapda.

Azzal, hogy piacra dobtuk a 9 és 10 láb hosszú parafanyelű Scope-okat 3 lb és 3.5 lb változatban. A 2.25 lb és 1.75 lb 9 és 10 láb hosszú botok pedig az úszós horgászoknak tökéletesek valamint közeli lopakodós horgászathoz és most már a folyami horgászathoz is. És van még egy, a már beharangozott 6 láb 3 lb Sawn Off-hoz csatlakozott a 2 lb-rás verzió. A Scope Backpack és a Rucksack a mobilitás és biztonság szabadságát adja és a rugalmas változtatásra való lehetőséget az utolsó pillanatban.

Kevin megint beleszeretett a pontyhorgászatba és egy újabb dimenzióba emelte azt. Többé már nem törte a fejét amikor keresztül ment a mocsáron és a nádon a Big Pit-ten. Már látta a fényt az alagút végén. De Kevin számára a Scope még nem volt teljes, még úgy látta, hogy a kirakós két része hiányzik.

Megpróbáltam lebontani a Sleep System-et és beletenni a hátizsákba Ez még továbbra is gondot okozott az eredeti méretben. A Groundhog Brolly hossza megvalósítható volt de nem volt értelme mert a többi felszerelés hossza 112 cm.

Mint a legtöbb ötlet ez is egyszerű volt és kezdett összeállni. A Scope Ops ágy egy négy részbe hajtható keretet használ, ezzel csökkentve az összehajtott méretet és fokozza a tömöttséget. A Sleep System formátum komfortot biztosít a nyírkos éjszakákon és teljes szigetelést a leghidegebb időben. A mobilitás biztosítva van a hozzá való táskával.Így, akár kilómétereket is sétálhatunk. Ágy, hátizsák, öt bot és minden.

A sátor kérdése megoldódott a Scope Bivvy-vel ami kicsi és ultrakönnyűde Kevinnek is úgy, mint sokmindenki másnak, brolly-t akart. A válasz ott volt előtte. Fogta a megbízható Groundhog-ot, és úgy alakította a keretet, hogy 112 cm legyen összehajtva és hihetetlenül könnyű, 3,6 kg. A Scope Recon Brolly a modern változata Kevin eredeti ötletének 112 cm-es változatban, ami menedéket nyújt egy széknek vagy ágynak és a horgásznak.

Ez az elképesztő története a Scope-nak, és ezzel teljessé vált a szett! A törekvéseknek köszönhetően a rend helyreállt. A vadász és az ösztönei újjáéledtek, a bilincsek széttörtek.

A Scope a jövőért!

TOVÁBBI TERMÉKCSOPORTOK

Shopping Cart

BEJELENTKEZÉS

REGISZTRÁCIÓ