SIREN – MONDD, AMIT HALLANI AKAROK!!!

Siren R3 egy forradalmi újítás – összeköti a horgászt és a pontyot, ahogy az eddig soha nem volt lehetséges.

A Siren kapásjelzőknek jelenleg három fajtája létezik:

 • Nash Siren S 5
 • Nash Siren S 5 R
 • Nash Siren R 3
 • Szuper érzékenység.
 • Extrém távolság.
 • Egyedi dizájn.
 • Élénk színváltozatok.
 • Megbízható teljesítmény.

Válaszd ki a számodra legkedveltebb színeket és állítsd össze a kapásjelző szetted!

Nálunk erre is van lehetőséged!

Akkor válik igazán élvezetessé, ha magabiztosságot ad!

EGY IGAZÁN ÉDREKES TÖRTÉNET

A jelzés egy nagyon fontos dolog számomra.

Ha nincs jó jelzésed, soha nem fogod tudni, mi történik az előkéddel. A klasszikus példa, a sok hülyeség, amit a laza zsinóros horgászatról írnak. Egyszerűen nem értem, miért akarna valaki laza zsinórral horgászni, ha csak nem a part szélén teszi azt ahol, ha a hal felveszi, és csak kifeszíteni tudja.

A múlt évben illusztráltam, hogy több méterre el lehet vinni az ólmot. Több tíz méterre úgy, hogy nem is tudod, hogy kapásod van. Mert a laza zsinór, fix ólommal valahol odakint van a tóban. Ez és a könnyű swinger használata a legnagyobb hiba, amit a horgászok elkövetnek. A swingert ahhoz a távolsághoz kell beállítani, amit meghorgászol. Ez azt jelenti, hogy vagy különböző méretű swingerekre van szükség vagy egy olyanra, amin beállítható a súly.

A véleményem szerint a legjobb ha csak egy kicsit ejtjük be a swingert. Így érzékelhető a beejtés és a húzós kapás is. A swinger elég nehéz ahhoz, hogy kiegyenesítse a zsinórt és kontaktusban legyen az ólommal. Nem annyira feszesen, hogy felemelje a zsinórt a fenékről, de nem is olyan lazán, hogy a zsinór túl laza legyen és ne legyen kontaktusban az ólommal.

Egy csippanás?

Tudom a horgászok többsége csak a füstölő kapást várja vagy legalábbis a húzósat. Nem is figyelnek az egy-egy csippanásra! Azt gondolják, hogy csak beleúszás. Valójában viszont akár ponty is lehet, ami felvette a csalit és meghúzta a szereléket. Megszúrta a horog és ott ül, amíg meg nem szabadul tőle. Szerintem sok horgász ezt nem fogadja el, hogy ez megtörténhet. Véleményem szerint el lennének szörnyülködve ha tudnák, hogy hányszor veszi fel a hal a csalijukat és szabadul meg tőle úgy, hogy erről mi tudomást sem szerzünk.

Ezért nagyon fontos, hogy a swingerek be legyenek élesítve és jelezni tudják az egy csippanást is és higgyünk benne, hogy ilyenkor történik valami az előkéknél. Ha Te elég magabiztos vagy abban, hogy azok egy csippanások kapások, akkor tudsz javítani rajta.

Jó hasonlat például a match horgászok, vagy a jó float horgászok. Ha az úszó csak bukdácsol fel és le, de nem eléggé ahhoz, hogy bevágjon, akkor állítani fog rajta Ő talán kicseréli az úszóját, de biztos, hogy állít a szerelékén addig, amíg rendes kapásai nem leszenk és nem tud a merítőbe halat varázsolni. A pontyhorágszat sem más, kivéve, hogy mi nem úszót használunk, hanem ólmot. Csak úgy mint a úszós horgászatnál, dolgoznunk kell az előkén és addig próbálkozni, míg rendes kapásaink nem lesznek.

Általában a hosszán kell állítani. Lehet túl rövid, így csak odajönnek de nem tudják teljesen felszívni a bojlit. Lehet túl hosszú is, és ezért nem tudják magukat megakasztani így még azelőtt kifújják, míg mielőtt megfeszült volna az előke.

Meg kell értenünk, hogy mi folyik odalent

A jelzés fontosságáról beszéltem, és hogy a kulcsa annak, hogy megértsük mi folyik ott lent. Mindig nézzük meg a horog helyzetét az akadásnál. Ez egy jó jelző. Ha a horog jól benne van a szájban, akkor elégedett leszek azzal az előkével és úgy hagyom ahogy van. Ha a horog csak a szélébe akadt, akkor meghosszabbítom az előkét, hogy jobban betudják szívni.

Egy másik dolog, amiről beszélni akarok, ha szilikon csövet használunk egy blowback előkén. Minden alkalommal, amikor csippanásom van, amiből nem lesz húzós kapás ideges és izgága leszek. Paranoiás leszek és ki akarom húzni a szereléket, hogy megnézzem hol van a szilikoncső. Szóval egy idő után, ha úgy érzem nincs kapásom, akkor kihúzom és azonnal megnézem a cső helyzetét.

Ha a cső vissza van csúszva, akkor az egy biztos jelzése annak, hogy a hal elszökött. Szóval itt az idő, hogy állítsunk az előkén! Rövidebbé vagy hosszabbá kell tenni, vagy más súlyt választani Talán növelned kell a súlyt, hogy jobban megakassza őket. Nincsenek fix szabályok, csak fel akartam hívni a figyelmet a jelzés fontosságára és ötleteket adni, mi történik a víz alatt és hogyan működnek a dolgok.

Ha változnak a körülmények

Könnyű bízni a csippanásokban ha a körülmények csendesek. De amikor szél van, vagy hullámzás vagy vízinövények sodródnak ide-oda, akkor kezdődik a probléma. Ez az ami nem hagyott nyugodni tíz évig, amikor rájöttem a jelzés fontosságára. Végül megoldottuk, amikor piacra dobtuk a Siren RS-1, amiben volt sebességérzékelés Ez mindent megváltoztatott, és most már meg tudok bízni a kapásjelzőmben! Amikor megcsippan tudom és hiszek benne, hogy azért jelez, mert tényleg van valami.

Most az R3-at használom, ami a legújabb verzió. Ebben is benne van a sebességérzékelés, ami szerény véleményem szerint a legnagyobb fejlesztés évtizedek óta a pontyhorgászatban. Ha a hagyományos kapásjelző maximum érzékenységen van, a zsinór 3-5 mm mozdul és utána jelzi csak a kapást. De ha a körülmények romlanak, vissza kell venni az érzékenységből. Ez akár pár centi is lehet két csippanás között.

Megakad – Nem Akad?

Ez a forgatókönyv egy szeles napon. A ponty felveszi az előkét. Elhúzza az ólmot pár centit, ami behúzza a horgot Nem menekül el, csak helyben van és manipulálja a horgot a szájával. Felemeli az ólmot, kicsit rázza és megpróbálja kifújni a horgot és erről persze Te mit sem sejtesz. Még csippanásod sincs mert minimumra van állítva az érzékenység.

Az R3 mindig maximum érzékenységen van, szóval csak pár miliméter van a csippanások között. Amiben viszont más, hogy méri a sebességet a mozgások között. Nagyon okos szoftverük van, ami kizárja a szelet vagy a hullámokat! Ez nem száz százalékos, néha lehet egy nagy széllökés, ami működésbe hozza, de észre fogod venni, hogy ez rendkívüli volt. Az esetek 99 százalékában azonban kizárja a tévedést. Szóval, hogy ha egy Siren jelez, akkor tudod, hogy ott hal van.

                                                        Kevin Nash

SIREN-EK BEVETÉSEN

SIREN R3 - SIREN S5R - SIREN S5!

SIREN - Mond, Amit Hallani Akarok!!!

MIT IS TUD A SIREN?

Intelligens kapásjelzés

Amikor egy Siren R3 megszólal, azt észreveszed, úgy, mint eddig még soha. Az R3 Intelligens érzékelő mikrochip technológiája kiküszöböli a téves jelzéseket, alapos bepillantást nyújt, hogy mi történik a horgászálláson, ezzel egy új szintre emelve a kapások jelzését.

A zsinórmozgás sebességének változására alapoz, az Intelligens Érzékelés véget vet a szél, a hullámtörések, a növényzet, vagy éppen a folyóvíz aktuális változása által kiváltott zavaró hangjelzéseknek.

A Siren R3 csak és kizárólag a halak tevékenységekor riaszt. Nem fog többé zavarni a korai órákban a kapásjelző, ha csak a körülmények változnak, vagy egy növény tűnik fel a zsinórodon. Nem lesz többé félreértés, vagy bármilyen kérdés a megmagyarázhatatlan csippanásokkal kapcsolatban.

A Siren R3 egy forradalmi újítás – összeköti a horgászt és a pontyot, ahogy az eddig soha nem volt lehetséges. Egyszóval, az Intelligens Érzékelő ”Muszáj tudnod!” alapon figyelmeztet.

Műszaki adatok:

 • Szabadalmaztatott érzékenység vezérlési technológia, Intelligens Microchip érzékelés
 • Piacvezető távolsági teljesítmény – Független forrásokból!!!
 • Egygombos némítási funkció
 • Állítható nagyteljesítményű hangerő és változtatható hangszínek
 • Pulzáló optikai kimenet, melyhez a Nash Siren Optic csatlakoztatható
 • Beépített zsinórvédelem
 • PVC védőtokban

Távolságok meghódítása

A Siren R3 büszkélkedhet egy piacvezető távolsági teljesítménnyel, mely jelentősen meghaladja a versenytársakét.

Soha ne az ösztönzzön, hogy az R3 több mint 400 méter távolságot tud, mert a rádiójel ereje kritikusan csökken, amikor nem egyértelmű a rálátás a botokra. Fontos az, hogy minden közben lévő akadály jelentősen csökkenti ezt a hatótávot, ami akár lehet egy sűrű nádas vagy a fák lombjai.

Bármi is legyen a természetben ami akadályokat képez, ami blokkolja a jeleket, az a többi kapásjelzőnél is hasonló módon fog végződni, de az R3 mindig megbízhatóan fog téged a kapásokról értesíteni.

Az elérhető legnagyobb távolság

A díjnyertes kompakt Nash Siren S 5 vezeték nélküli távjelzős változata a Siren S 5 R. Ár-érék arányában verhetetlen kapásjelző, mivel ez is a már megszokott golyóálló borítást kapta. A Siren család legkisebbike fejlett kommunikációs technológiával és pontos megbízható alkatrészek felhasználásával készült. A vevő és a fej közötti kommunikáció nagyon nagy távolságokban és minden körülmény között kiválóan működik.

 • Extrém távolsági teljesítmény
 • Siren S5R fej kapható piros, kék, lila és fehér színben
 • Szuper érzékeny kapásjelző
 • Nagyteljesítményű állítható hangerő
 • Kapásjelző LED
 • PVC védőtokban
 • Beépített zsinórvédelem
 • Alacsony energiafogyasztás

TOVÁBBI TERMÉKCSOPORTOK

Shopping Cart

BEJELENTKEZÉS

REGISZTRÁCIÓ